Läs mer om våra cykelresor

Cykelresor till Mallorca - Trip on Sport

Läs mer om våra aktuella cykelresor

Klättringen ut till Cap de Formentor, Mallorca

Man kan säga att det är tre stigningar på vägen ut till fyren Faro de formentor. Det börjar med en 3 km knix redan nere i Port de Pollença upp till första utsiktspunkten. Sedan är det en utförskörning med serpentiner några kilometer. Därefter ganska platt och rak väg ett par kilometer för att sedan dra igång igen med ytterligare ett par knäppar på ett par tilometer styck. Hur brant är det då? Det varierar från 3% på sina ställen till så mycket som 10%. Så det är en klar utmaning!

På vägen kommer du också att cykla genom en tunnel som är ca. 300 m lång utan belysning. Det kan vara lite läskigt så att ha lampor på cykeln är verkligen att rekommentera så att bilarna kan se dig inne i mörkret. Tänk också på att om du cyklar med mörka glasögon kommer det att bli kolsvart när du kommer från solen in i den mörka tunneln. Så upp med glasögonen på hjälmen tills du är igenom.

Förbered dig på helt fantastiska vyer så ta gärna ett par fotostopp på vägen ut. Det är det värt när du sitter hemma under hösten och vintern och längtar tillbaka!

På karta