Cykelresor till Mallorca - Trip on Sport

Avboka min resa på grund av Coronaviruset?


Hur påverkar Coronaviruset vårens resor med Trip on Sport?

Resorna kommer att genomföras som planerat såvida inte Utrikesdepartementet (UD) avråder från resor till området. Om detta sker, kommer vi göra en ny lägesanalys och givetvis kontakta samtliga våra resenärer och berätta hur vi går vidare med de förutsättningar vi har då. Många är oroliga för viruset och det har vi så klart största respekt för. Reglerna vid sådana här tillfällen gäller inte bara Trip on Sport utan alla svenska resebolag. Dessvärre är de inte glasklara, enligt konsumentverket.

Först och främst så har Trip on Sport ordnat med resegaranti hos Kammarkollegiet. Denna skyddar resenärer om bolaget skulle komma på obestånd. Detta är krav genom lag för att få lov att överhuvudtaget sälja resor, både som arrangör vilket vi är, och även som återförsäljare för någon annans resor. En viktig poäng här är att Trip on Sport faktiskt har denna garanti på plats fullt ut, till skillnad från många andra researrangörer i vår storlek. Detta är någonting man alltid ska kolla upp när man bokar resor, speciellt med mindre resebolag.

Denna garanti hjälper dock inte i ett sådant här fall, eftersom något obestånd inte är i fråga.

En andra viktig sak är att bokningsvillkoren fortfarande gäller och i dessa framgår vad som gäller vid avbokning, med eller utan avbokningsskydd. Även om man har avbokningsskydd kan man inte få pengarna tillbaka om man avbokar med enda anledningen “att man inte längre vill resa”. Även om detta beror på oron för viruset. Läs om vad Konsumenternas.se skriver som sådana här situtioner. Du kan även kika hos Konsumentverket som har ett bra frågeforum där de samlat många frågor och svar.

En tredje sak är att vid den här tidpunkten har man som arrangör redan haft kostnader för bl.a. flyg och hotell som man bokat för resenärerna.

Med detta sagt – vad kan då ett resebolag göra för att skydda sina kunders intressen så långt det bara är möjligt? Man kan förbereda sig och försöka “skydda” så mycket av resenärernas pengar som möjligt genom att försöka omförhandla med sina underleverantörer. Dessa åtgärder genomför vi nu.

Resorna kommer att genomföras som planerat såvida inte Utrikesdepartementet (UD) avråder från resor till området.


Paketreselagen satt ur spel

Coronaviruset har satt hela världen i ett extraordinärt och globalt katastroftilsstånd. Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen uppmanar oss att tillsvidare invänta med att återbetala pengar till resenärer vars resor ställs in eller avbokas. Vi inväntar besked från regeringen, på hur denna situation ska hanteras av oss resebyråer gemensamt. Under tiden gör vi allt vi kan för att skydda våra kunders intressen.

Läs mer hos Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen


Om man blir fast på resmålet då?

Resenärer som blir tvungna att stanna kvar på resmålet på grund av att hotellet sätts i karantän, riskerar att missa sin hemresa. I sådant fall har vi som arrangör en allmän skyldighet att ge assistans till er som reser med oss, t.ex. hjälpa till med att komma i kontakt med sjukvården i landet och/eller att hitta nya flygbiljetter hem när karantänen har upphävts. Vi som arrangör ansvarar dock inte för de kostnader som uppkommer genom detta, utan som resenär får man istället vända sig till sitt försäkringsbolag för att försöka få ersättning. Läs mer hos t.ex. Länsförsäkringar, IF Skadeförsäkring eller Folksam.


Uppdatering 2020-03-06:
Idag den 6 mars 2020 kom UD med en avrådan från resor till Italien och bl.a. området dit vi planerat att åka i maj dvs. Emilia-Romagna. Vi har kontaktat våra kunder som bokat resan och updaterat om situationen och vad detta innebär.

Uppdatering 2020-03-09:
Resan till Italien och Nove Colli 16-26 maj ställs in. Kunderna är informerade.

Uppdatering 2020-03-15:
Efter UDs avrådan från resor till alla länder, har även resorna till Mallorca 7-17 april ställts in. Kunderna är informerade.

Skribent: Fredrik Morberg Jansson, VD Trip on Sport AB

Sidan uppdaterades 2020-03-23 kl. 18:40Bild: Italien, Nove Colli

Italien - Nove Colli

16-26 MAJ // En veckas gruppcykling och deltagande i Gran Fondo Nove Colli, världens roligaste Gran Fondo. Några dagars träning i Riolo Terme och fyra dagar i kuststaden Cervia inför loppet. Torsdag 21 maj är det transfer som sker med cykel. Cervia ligger några km från Cesenatico där Nove Colli har start och mål.

MER INFORMATION

Bild: Påsk Norra 2020

Mallorca - Påsk Norra 2020 - FULLBOKAD

07-17 APRIL // Vårens första resa till Mallorca och Port Alcudia går över påsk. Spara semesterdagar. Välj 8 eller 10 nätter.

MER INFO & BOKNING

Bild: Påsk Södra 2020

Mallorca - Påsk Södra 2020 - FULLBOKAD

07-17 APRIL // Vårens första resa till Mallorca och Arenal går över påsk. Spara semesterdagar. Välj 8 eller 10 nätter.

MER INFO & BOKNING

Bild: Sent i april 2020

Mallorca - Sent i april 2020 - FULLBOKAD

19-30 APRIL // Andra resan i vår till Mallorca och Arenal. Välj 8 eller 11 dagar med massor av sol, cykling och aktiviteter.

MER INFO & BOKNING