Cykelresor till Mallorca - Trip on Sport

Gran Fondo Nove Colli


Nove Colli 2020

En veckas cykling tillsammans och deltagande (frivilligt) i Nove Colli, världens roligaste Gran Fondo. Några dagars träning i Riolo Terme och fyra dagar i kuststaden Cervia inför loppet. Torsdag 21 maj är det transfer som sker med cykel. Cervia ligger några km från Cesenatico där Nove Colli har start och mål.

Nove Colli firar 50 år!

Nove Colli kördes första gången 1971 och firar alltså 50 år just våren 2020. Detta kommer givetvis att firas! Du har alltså den unika möjligheten att köra loppet just detta jubileumsår med de andra, över 12000 deltagarna. Platserna till loppet säljs normalt slut på under 5 minuter.

Giro d'Italia

Efter att Giro d'Italia har offentliggjort bansträckningarna för etapperna, visar det sig att Giro d'Italia kör nästan exakt banan för Nove Colli, tre dagar före vi ska köra det, den 21 närmare bestämt. Hurra! Detta för att hedra loppet Nove Colli som just i år fyller 50 år.
Självklart kommer att titta på etappen LIVE, både ute på banan och vid målgång. Både start och målgång är precis på samma ställe som vi kommer att gå i mål på Nove Colli, inte alls långt från hotellet vi bor på.

http://www.giroditalia.it/eng/


Italien

Cykla i cykellegendernas hjulspår uppför och utför kända och ökända klassiska backar! Gemenskapen & stämningen. Med vår koncept blir upplevelsen fullkomlig. Gruppcykling efter kapacitet och önskemål med turer av varierande längd och svårighetsgrad. Alltid med en erfaren ledare som tar hand om gruppen.

Riolo Terme

Riolo Terme ligger inne in en dalgång som löper mellan Po-slätten och bergskedjan Apenninerna. Det gör att den har, ett för cyklister, perfekt läge eftersom det finns möjlighet cykling på slätten, i backarna och i riktiga berg. Just möjligheten att variera cyklingen gör trakten till en av de bästa i Italien för cykling med inriktning på landsväg.

Området präglas väldigt mycket av jordbruk i olika former, både nere på slätten och i dalgången runt Riolo Terme. Det är framför allt fruktodlingar av olika slag men man ser också en del vingårdar lite varstans vilket gör att landskapet ser prydligt och välskött ut. Och så maten! Provinsen Emilia-Romagna kallas för Italiens kök, det lär du märka redan på första middagen.

Vi är välbekant med Riolo och Cykeltours lagt träningen inför Nove Colli där i många år. Vi erbjuder en spännande cyleöäventyr på idylliska cykelvänliga vägar kring Riolo Terme.

Cervia & Nove Colli

Sedan förflyttar vi oss 8 mil mot Adriakusten till Cervia inför veckans kraftmätning Gran Fondo Nove Colli. Tolvtusen cyklister står på startlinjen, alla med ambitionen att ta sig över fyra eller nio backar. Första milen går på en stor avstängd väg där det både är lätt att köra om. När du sedan har kommit in på mindre vägar så drar klungan ut sig i backarna och ganska snart så har du fått sällskap av andra cyklister som är ungefär lika starka.

Nove Colli, bussresa, MAY 2020
Från 13.900 SEK per person

Resan är fullbokad!

Här finns alternativ
Resepresentation
Ledare / guider
Bussresan
Program

Hotellet och maten
Nove Colli

Försäkringar
Resevillkor
Kontakta oss

The story!