Cykelresor till Mallorca - Trip on Sport

Cykelgrupper på alla nivåer

Landsvägscykling på sk. Racer

På denna resa cyklar vi på landsvägscykel med bockstyre, även kallat racer. Tempocykel eller tempopinnar är inte tillåtet. Inte heller "vanlig" cykel, citybike eller hybrid.

Nästan alla platsar

Så här fungerar det! Det kommer antagligen att finnas riktigt snabba cyklister med fokus på träning och det finns de som är mer eller mindre helt nybörjare på cykel och är ovana vid cykling i grupp. Men de flesta (75%) som reser med oss är helt vanliga motionärer, både kvinnor och män, som cyklar lagom fort och som gillar att göra detta tillsammans med andra likasinnade

Introduktion till gruppcykling

Om man saknar vana vid att cykla i grupp och inte känner till hur man gör och vad man förväntas kunna, har vi en grupp som introducerar dig till gruppcykling. Detta är en väldigt viktig del av att kunna cykla i grupp på ett säkert och bekvämt sätt.

Lätta grupper

Denna grupp är anpassad för oss som cyklat i grupp en del och vet hur det går till. Vi har däremot inte fokus på träning, snitthastighet eller hur många mil vi lyckat samla under resan. Upplevelsen står i centrum och vi ska ha trevligt tillsammans. Vi gör stopp för att dricka och ibland ta en bild. Vi brukar skämtsamt kalla denna grupp för "Bodegagruppen"!

Som vi brukar säga - Fart efter kamrat och alla ska med!

Mellangrupper

Det är på denna nivå 80% av de som reser med oss cyklar. Självklart har man god vana vid att cykla i grupp och känner till vilka regler som gäller när man cyklar tillsammans och hjälps åt i en grupp. Som regel tränar man ett par eller flera dagar i veckan på cykel hemmavid.

Vi har mellangrupper på flera nivåer för att ska kunna få så jämna grupper som möjligt. Vi brukar på spanskt manér kalla dessa grupper för "Tapasgrupper"!

Snabbare mellangrupper

Är man lite mera ambitiös i sin träning och vill ha ut bra träningspass med många mil, tar man steget in i de snabbare mellangrupperna. Här lägger ledaren ofta in träningsmoment under passen som t.ex. backövningar eller sträckor med lagtempointervaller uppdelat i mindre grupper.

Vi brukar kalla denna nivå för "Con Cas- grupper". Con Cas som i kolyrat vatten på spanska, som lite långsökt leder tankarna till mjölksyra. Lite får man skoja till det!

Snabba grupper

Vi tar i de snabbare grupperna steget till riktig cykelträning. Om du har mycket god vana vid att cykla, har kört en del motionslopp eller kanske tävlar på cykel är detta gruppen för dig. Under cykeldagarna lägger ledaren ibland in partier med olika träningsmoment med hög intensitet, både på platten och i bergen.

Icke desto mindre stannar man självklart för fika och kamratandan är prio nummer ett! Ingen lämnas efter. Alla ska med hem. För ingen vill missa dagens after bike! Även denna grupp har ett spankklinande namn, "Tinto-gruppen" efter som man går på rött ibland. Rött som i "Tinto" som i Vino Tinto!

Känslan och gemenskapen

Många som rest med oss säger att, en sak som är nästan lika viktig som cyklingen är gemenskapen och att träffa alla trevliga människor som alla har samma gemensamma intresse - cyklingen.

Alla i Trip on Sports team är måna om att alla blir sedda och kommer in i gemenskapen. Det är mycket socialt umgänge efter turerna och inte minst på kvällarna då vi som regel alltid har någon aktivitet eller föreläsning.