Cykelresor till Mallorca - Trip on Sport

Att tänka på - MTB på Mallorca


Teknisk nivå

Turerna här på Mallorca går genom kuperad, delvis teknisk terräng med utmanande backar både uppför och utför. Under veckan cyklar vi 3-4 timmar per dag.

Underlaget är nästan alltid torrt, ofta på berg eller stenigt underlag med en del rötter. Ibland är det stig med jordigt, barrigt underlag.

Erfarenhet

Har du cyklat Cykelvasan 90 har du en viss vana vid cykling på MTB och kommer förmodligen att klara av cyklingen på Mallorca. Någon av turerna är på samma låga tekniska nivå som Cykelvasan. Men majoriteten av cyklingen är i kuperad terräng med på sina ställen branta backar, både uppför och utför. Vissa korta partier under turerna behöver man kliva av cykeln och gå ett par minuter för att ta sig fram, oavsett hur teknisk man är som cyklist.

För att beskriva hur teknisk cyklingen är, passar något av loppen i Långloppscupen bättre. I Långloppscupen ingår loppen Billingeracet, Lida Loop, Långa Lugnet, Ränneslättsturen, Mörksuggejakten, Engelbrektsturen, Finnmarksturen och Bockstensturen. Om du cyklat något eller några av dessa lopp kommer du att kunna njuta av riktigt fin cykling på Mallorca fullt ut.Träningen

Du behöver vara i hygglig kontitionsmässig form. Eftersom resan ligger redan i mitten av mars, måste du ha tränat en del under vintern. Du behöver också vara van vid att cykla turer på mellan 2-4 timmar när resan äger rum.

Om vi återigen använder Cykelvasan som referens, bör du kunna klara av att cykla den på under 4 timmar.