Trip on Sport

Att tänka på - MTB på Mallorca


Teknisk nivå

Turerna här på Mallorca går genom kuperad, delvis teknisk terräng med utmanande backar både uppför och utför. Under veckan cyklar vi 3-4 timmar per dag.

Underlaget är nästan alltid torrt, ofta på berg eller stenigt underlag med en del rötter. Ibland är det stig med jordigt, barrigt underlag.

Erfarenhet

Har du cyklat Cykelvasan eller något av loppen i Långloppscupen, har du en viss vana vid cykling på MTB och kommer förmodligen att klara av cyklingen på Mallorca. Någon av turerna är på samma tekniska nivå som Cykelvasan, dvs. relativt oteknisk. Men majoriteten av cyklingen är i kuperad terräng med på sina ställen branta backar, både uppför och utför. Vissa korta partier under turerna behöver man kliva av cykeln och gå ett par minuter för att ta sig fram, oavsett hur teknisk man är som cyklist.

Träningen

Du behöver vara i hygglig kontitionsmässig form. Eftersom resan ligger redan i mitten av mars, måste du ha tränat en del under vintern. Du behöver också vara van vid att cykla turer på mellan 2-4 timmar när resan äger rum.

Om vi återigen använder Cykelvasan som referens, bör du kunna klara av att cykla den på under 4 timmar.