Cykelresor till Mallorca - Trip on Sport

Cykel på resan


Vad gäller MTB-cykeln för Mallorca?

Vi rekommenderar fulldämpad MTB, gärna Allmountain eller annan cykel med minst 100 mm slaglängd.

Åtta av tio som reser med oss väljer att hyra cykel. Det är problemfritt. Att cykeln skadas, eller i värsta fall helt försvinner, under flygtransporten slipper man fundera över när man hyr. Samma sak gäller ifall någonting skulle hända ute under turerna, då tar cykeluthyrarens egen försäkring hand om saken så att du kan komma ut på vägarna igen redan dagen därpå oavsett hur stor eller liten skadan på cykeln är.

Att hyra cykel

Vill du hyra MTB så bokar du hyra av denna i samband med att du bokar själva resan. Att hyra cykel kostar från ca. 90 EUR för en vecka. Alla cyklar är fulldämpade med två klingor fram (36/22) och 40 som största bak.

En sesparat försäkring går att teckna i samband med hyran som täcker kostnaden för cykeln om den skulle bli helt eller till stora delar förstörd. Självrisken är 50 EUR oavsett hur stor skadan är. Försäkringen rekommenderas.

När du hämtar ut cykeln, betalar du hyran direkt och du får också deponera 50 EUR som du får tillbaka när du återlämnar cykeln utan skador och någorlunda ren.

Tänker du hyra cykel så ta gärna med egna pedaler så du vet att det passar till dina klossar/skor och att de känns ok.

Att ta med egen cykel

OBS - Läs rekommendationer för egen MTB på Mallorca längre ner på sidan.

En del vill gärna ta med sin egen cykel till Mallorca. Vill du ta med din egen cykel till Mallorca så löser vi det. Men vi kan emellertid inte till hundra procent garantera att den kommer med flyget på grund av flygbolagens kapacitet. I sådana fall önskemål finns, kan cykeln gå med marktransport.

Att ta med egen cykel kostar mellan 800 kr - 1200 kr och vi reserverar plats för cykeln efterhand som önskemål kommer in med bokningarna.

Betalning av cykel som specialbagage betalas i de flesta fall först vid incheckningen. I vissa fall kommer det med på din slutfaktura som ett tillägg.

En till två dagar efter din bokning kommer du att få besked på om cykeln kommer med eller inte. Skulle den inte göra det, hjälper vi till att ändra din bokning så att du hyr cykel istället.

Utväxling

Vi rekommenderar Sram Eagle med 30 eller 34 fram och 10-50 bak, eller två delat 22-36 fram med 40 bak. Du behöver det.

Däck

Vi rekommenderar minst 2,2 tum breda, gärna med lite grövre mönster eller allrounddäck.

Utrustning, vätska, energi

Vätskeryggsäck, miniverktyg, kedjelås, extra slang, pump, däckavtagare, vattenflaska, enegri efter egen smak såsom bar, gel, liquid, sportdryck.

Kläder

Cykelkläder (undertröja, byxor, cykeltröja), väst, armvärmare, benvärmare, cykelskor (gärna tåliga, helst allmountain/enduro), handskar (långa fungrar). Hjälm är givetvis en självklarhet.