Cykelresor till Mallorca - Trip on Sport

Cykel på resan


Hyra cykel eller ta med egen cykel till Mallorca?

Åtta av tio som reser med oss väljer att hyra cykel. Det är problemfritt. Att cykeln skadas, eller i värsta fall helt försvinner, under flygtransporten slipper man fundera över när man hyr. Samma sak gäller ifall någonting skulle hända ute under turerna, då tar cykeluthyrarens egen försäkring hand om saken så att du kan komma ut på vägarna igen redan dagen därpå oavsett hur stor eller liten skadan på cykeln är.

Att hyra cykel

Du bokar hyra av cykel i samband med att du bokar själva resan. Att hyra cykel kostar från ca. 90 EUR för en vecka, om du väljer en cykel med aluminiumram och carbongaffel. De allra finaste och bäst utrustade carboncyklarna kan kosta uppåt 195 EUR per vecka.

När du hämtar ut cykeln, betalar du hyran direkt och du får också deponera 50 EUR som du får tillbaka när du återlämnar cykeln utan skador och någorlunda ren.

En sesparat försäkring går att teckna i samband med hyran som täcker kostnaden för cykeln om den skulle bli helt eller till stora delar förstörd. Självrisken är 50 EUR oavsett hur stor skadan är.

Tänker du hyra cykel så ta gärna med egna pedaler så du vet att det passar till dina klossar/skor och att de känns ok.

Att ta med egen cykel

En del vill gärna ta med sin egen cykel till Mallorca. Vill du ta med din egen cykel till Mallorca så löser vi det. Men vi kan emellertid inte till hundra procent garantera att den kommer med flyget på grund av flygbolagens kapacitet. I sådana fall önskemål finns, kan cykeln gå med marktransport.

Att ta med egen cykel kostar mellan 800 kr - 1200 kr och vi reserverar plats för cykeln efterhand som önskemål kommer in med bokningarna.

Betalning av cykel som specialbagage betalas i de flesta fall först vid incheckningen. I vissa fall kommer det med på din slutfaktura som ett tillägg.

En till två dagar efter din bokning kommer du att få besked på om cykeln kommer med eller inte. Skulle den inte göra det, kommer vi att erbjuda transport av din cykel med bil, eller så kan få en cykel reserverad att hyra hos vår partner på plats.

Egna pedaler

När du väljer att hyra cykel, ta alltid med egna pedaler. Det är standardförfarandet som uthyraren rekommenderar. Då riskerar du inte att just sådana pedaler som passar till dina skor inte finns kvar, för det hyrs som regl ut väldigt många cyklar denna period på året.

Du tar med dig pedalerna när vi gemensamt hämtar ut cyklarna och mekanikern monterar dem direkt.

Egen sadel

Om du har känslig rumpa och har vant dig vid din egen sadel, kan det vara en god idé att även ta med denna på resan för att slippa skav eller oväntad ömhet. Sadelstolpen kan du lämna hemma eftersom det inte alls är säkert att denna passar på cykeln. Själva sadeln däremot, har fäste som passar på alla cyklar.

Du tar med dig sadeln när vi gemensamt hämtar ut cyklarna och mekanikern monterar denna åt dig utan kostnad.